Doors Digital Incubator
for Museums

Projektimme AR Quest: Urajärvi Mansion pääsi ”Doors Digital Incubator for Museums” -projektin toiseen vaiheeseen ja olemme yksi kahdestakymmenestä valituista ja ainoana Suomesta!
Aloitamme museomme muuttamisen luomalla uuden ja jännittävän digitaalisen kerroksen näyttelyymme ja jakamalla sen kanssasi.
Olemme iloisia saadessamme tämän rahoituksen ja voidessamme aloittaa uuden luvun kartanomuseomme kehittämisessä

KOKEMUKSIA

Urajärven kartanon vastuuoppaan Heidi Raskin ajatuksia Doors-hankkeesta

Doors-hanke tuo uutta intoa Urajärven kartanomuseon opastuksiin ja niiden kehittämiseen.
Oli erittäin innostavaa olla yhteydessä museoihin ympäri Eurooppaa Teams-sovelluksen välityksellä. Kävi ilmi, että muuallakin on samanlaisia ongelmia museotyössä kuin meillä. Keskusteluissa pohdimme yhdessä ratkaisuja näihin ongelmiin.
Hanke poiki monia uusia yhteistyökuviota muiden toimijoiden kanssa: Päijännetalo Vääksyssä, Heinolan museot ja Lahden ammattikorkeakoulu, LAB. Yhteistyö Museoviraston kanssa tiivistyi entisestään. Näistä kohtaamisista saimme uutta virtaa jatkaa työtä Urajärven kartanomuseossa.

Osana Doors-hanketta tehostimme oppaiden toimintaa laatimalla kirjallisia ohjeistuksia heidän käyttöönsä.
Tablettien hankinta mahdollisti kävijätutkimuksen teon ja kassajärjestelmän uudistamisen.
Vierailijalle näkyvin muutos tulee olemaan Hugo-herran -polun vanhojen kylttien uusiminen ja myös aivan uusien kylttin pystyttäminen. Vielä keskustelun alla on tilan saaminen kivinavetasta Urajärven kartanon ystävät ry:n käyttöön näyttely- ja työpajatilana.

Digitaaliset projektit : asiantuntija  Justyna Neuvonen 

DOORS-hanke toi mukanaan syvällisen inspiraation ja oivalluksen museomme digitaaliseen tulevaisuuteen. Oli todella palkitsevaa tavata uusia ihmisiä ja jakaa yhdessä projektimme etenemistä. Meidän tiiminä alkoi kirkastua ymmärrys siitä, kuinka tärkeää digitaalinen muutos on museollemme. Erityisen mieleenpainuvaa ja merkityksellistä oli yhteistyömme opiskelijoiden kanssa: 3D-skannaukset, viikoittaiset torstaitapaamiset ja heidän vilpitön halunsa kehittää ja rakentaa ratkaisuja yhdessä kanssamme teki tästä hankkeesta unohtumattoman.

E-julkaisu

Urajärvien Kartanomuseo on iloissaan julkistaessaan upouuden e-julkaisun, joka on luotu osana DOORS – Digital Incubator for Museums -hanketta. Tämä e-julkaisu valottaa museomme digitaalista matkaa, esitellen innovatiivisia strategioita ja näkökulmia, joita olemme omaksuneet vastataksemme nykyaikaisen yleisömme tarpeisiin. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus syventyä museon digitaaliseen maailmaan ja ymmärtää sen merkitys kulttuuriperinnön säilyttämisessä ja esittämisessä. Kutsuamme teidät tutustumaan ja ammentamaan inspiraatiota tästä julkaisusta.

breaking-the-digital-ceiling

Lue myös:

YLE artikkeli: 

Lisätty todellisuus tuo aateliskodin esineistön kätesi ulottuville – Suomen vanhimpaan kartanomuseoon pääsee pian vieraaksi vaikka kotisohvalta

https://yle.fi/a/74-20033451

ESS artikkeli:

Urajärven kartanomuseo sai EU:lta jättituet – museon tavoitteena on houkutella lapsiperheitä ja nuorisoa nykyaikaisella kerronnalla

https://www.ess.fi/paikalliset/5902279

DOORS, the Digital Incubator for Museums, co-funded from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement No 101036071, foresees the provision of financial support for eligible activities geared towards achieving the objectives defined by third parties.
DOORS invites small and medium-size museums across Europe to submit pilot proposals for a two-stage incubation programme.

Scroll to Top